2018 bekræfter: Samlet står vi stærkest
Hvilke resultater det har indbragt, kan du gå på opdagelse i her.
Rigtig god fornøjelse!

Nye samarbejder markedsfører regionen
Vejen til international opmærksomhed er at finde de rette kanaler. Derfor samarbejder vi med Danmarks fyrtårnsbrancher og førende virksomheder om at sætte Greater Copenhagen på verdenskortet.
Med spilindustrien indgik vi en ny form for samarbejde, da vi benyttede Counter-Strike turneringen BLAST Pro Series til at lokke udenlandske it- og spiludviklere til Greater Copenhagen med et særligt kampagnesite.
Mange it-udviklere spiller nemlig computerspil i deres fritid, og derfor kan en værdifuld målgruppe af it-, software- og spiludviklere rammes via turneringen - og det havde vi succes med:
- BLAST Pro Series blev live-streamet på 12 sprog og set af op mod 10 millioner seere på verdensplan.
- 4,1 millioner er blevet eksponeret for budskaber gennem BLAST Pro Series og sociale medier.
- 3.246 klikkede sig videre til de jobs, der blev synliggjort gennem kampagnesitet codenhagen.io.
Kampagnesitet Codenhagen.io var en del af Copenhagen Capacitys hidtil største techtalentkampagne, hvor 20 danske og svenske it, spil og softwarevirksomheder deltog for at markedsføre ledige job. Heriblandt Bootz, KMD, Sybo, Unity Technologies og Massive Entertainment.


Årets resultater Værdien af 1.003 nye jobs og 255 udenlandske talenter
Årets resultater
35 virksomheder via investeringsfremme
1.003 arbejdspladser tiltrukket eller fastholdt
255 udenlandske talenter tiltrukket eller fastholdt
1 international pris for bedste brug af sociale medier
4 milliarder kroner i BNP-bidrag
Langsigtet samfundsværdi
Internationale talenter gavner statskassen
- En højtuddannet udenlandsk medarbejder uden familie bliver i gennemsnit i Danmark i 5½ år og bidrager netto med godt 130.000 kr. om året til de offentlige finanser. Dvs. 720.000 kroner i alt. (DEA 2016)
- Kommer en medarbejder med familie er den gennemsnitlige opholdslængde 10 år og det gennemsnitlige nettobidrag knap 220.000 kr. om året. Dvs. 2.2 millioner kroner i alt. (DEA 2016)
- Internationale medarbejdere er desuden med til at øge produktiviteten og konkurrenceevnen - fx pga. særlige sprogkundskaber, internationale erfaringer, kulturforståelse og viden om udenlandske markeder. (Det Økonomiske Råd 2017)
Udenlandske virksomheder skaber lokale jobs
- Udenlandske virksomheder skaber jobs og værdi til gavn for hele Danmark. Når for eksempel en udenlandsk it-virksomhed etablerer sig i Danmark med 100 jobs, skaber det yderligere 165 lokale jobs og et BNP-bidrag på over 300 millioner kroner om året.
- Udenlandske virksomheder beskæftiger desuden hver fjerde privatansatte i Greater Copenhagen.
Højere produktivitet
- Udenlandske virksomheder udgør kun 4% af de private virksomheder i Greater Copenhagen. Alligevel står de for 28% af eksporten og 32% af omsætningen.
- Når andelen af beskæftigede i udenlandsk ejede virksomheder stiger med ét procentpoint, så stiger produktiviteten blandt regionens egne virksomheder med 1,1% i gennemsnit. (Copenhagen Economics)
Bedre konkurrenceevne
- Udenlandske virksomheder og medarbejdere medbringer ny viden og nye måder at gøre tingene på. Det forplanter sig til resten af erhvervslivet og er dermed en væsentlig kilde til de ideer, som vi som samfund skal leve af i fremtiden.
- Udenlandske virksomheder forandrer og fornyer de eksisterende erhvervsstrukturer, fordi de øger konkurrencen og skaber innovation blandt danske aktører.

Trends
I 2018 hjalp vi 35 virksomheder med at etablere eller udvide deres forretning i Greater Copenhagen.
Gå på opdagelse i årets trends og bliv klogere på, hvor virksomhederne kommer fra, hvilke brancher de tilhører, og hvorfor de vælger Greater Copenhagen.
Geografiske trends
Hos Copenhagen Capacity hjælper vi virksomheder og investorer fra hele verden med at opsøge konkrete forretningsmuligheder i Greater Copenhagen - med missionen "vi inspirerer hele verden til at skabe fremtiden i Greater Copenhagen".
Den geografiske spredning af årets investeringssager er stor. Dog markerer to lande sig særligt i forhold til året før, nemlig Kina og Tyskland.
Syv kinesiske investeringssager førte til 204 nye jobs, det er 96 % flere jobs end i 2017, og fem tyske investeringssager førte til 99 nye jobs, hvilket er 281 % flere end i 2017.
Antal skabte jobs fordelt på lande
I 2018 fortsatte vi arbejdet med at fokusere vores markedsføringsindsats over for internationale investorer og virksomheder omkring fire områder; cleantech og bæredygtig byudvikling, it/tech, life science samt logistik.
Det er alle styrkepositioner, hvor Greater Copenhagen er blandt verdens førende og derfor kan tilbyde udenlandske virksomheder særlige muligheder for at styrke deres forretning.
Hele 74% af årets investeringssager falder inden for disse fire områder med cleantech og bæredygtig byudvikling og it/tech som de industrier, der har tiltrukket mest opmærksomhed og flest investeringer.
Markedstrends
Hvis Greater Copenhagen skal blive et internationalt knudepunkt for investeringer og viden, er det vigtigt, at udenlandske investorer og virksomheder kommer til Greater Copenhagen for at drive aktiviteter, der ikke kun fokuserer lokalt, men også rækker ud over Danmark og Skandinavien.
En positiv trend er derfor, at langt flere virksomheder kommer til regionen for at drive aktiviteter, som rækker ud over det lokale danske marked – i 2018 gjaldt det 86% af investeringssagerne. Næsten hver anden investeringssag drejer sig desuden om videntunge aktiviteter som fx forskning og udvikling.
Trenden om globalt fokus afspejler sig også i, at Greater Copenhagen har overhalet sine nordiske naboer, når det gælder om at tiltrække internationale hovedkontorer. I årene 2015-2017 har Greater Copenhagen tiltrukket hele 64 internationale hovedkontorer, hvorimod Hamborg har tiltrukket 48, Helsinki 31, Stockholm 30 og Oslo 15 – det vil sige over dobbelt så mange som de andre nordiske lande.

Talenter er nøglen til vækst 34 virksomheder deltog i vores talentkampagner
Talenter er nøglen til vækst
Gennem samarbejde med 98 virksomheder i Greater Copenhagen var vi i 2018 med til at fastholde og tiltrække 255 internationale højt specialiserede medarbejdere og nåede dermed vores mål - seks måneder før tid. Vores indsats har skabt en samfundsmæssig værdi på 688 millioner kroner i BNP-bidrag.
Copenhagen Capacity samler virksomheder i fælles rekrutteringskampagner, fordi virksomhederne når længere ud i verden, når de står sammen, end hvis de står hver for sig.
Som samlet industri kan de vise cancerforskeren fra USA eller spiludvikleren fra Brasilien, at Greater Copenhagen tilbyder talrige muligheder for at skabe en spændende karriere – og at den danske arbejdskultur tilmed giver masser af plads til familie og fritid.
Life science-branchen tiltrak 58 specialister
Det benyttede Novo Nordisk, 3shape, CP Kelco og tre andre virksomheder, da de gik sammen om at tiltrække udenlandske life science-specialister. Til fælles havde virksomhederne, at de forgæves havde søgt efter medarbejdere med særlige kompetencer - nogle endda i årevis.
På baggrund af vores kampagne ansatte de 6 virksomheder tilsammen 58 udenlandske medarbejdere i jobs, de ellers ikke kunne besætte.
Tilfredse virksomheder rekrutterer de bedste
I 2018 hjalp vi virksomheder inden for life science, it/tech og ingeniørområdet med at tiltrække udenlandske specialister. Og det skabte stor værdi for mange af dem.
“Når kampen om talenter raser, er jeg glad for at være på hold med Copenhagen Capacity.”
- Dr. Andreas Worberg, Director Translational Core, Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability
“Gennem kampagnen har vi været i stand til at rekruttere stærke kandidater, som vi ellers ikke ville kunne nå på egen hånd.”
- Jacob Holm, HR Manager, SYBO
Sådan arbejdede vi for at tiltrække talenter i 2018
Marts: Nyt projekt underskrives for at tiltrække internationale medarbejdere til Region Sjælland
April : Vores holder international talentkonference hos Rambøll for 200 studerende
Maj: Vores life science-talentkampagne er i fuld gang
Juni: På Folkemødet skaber vi debat om manglen på talent i Danmark
Juni: Vi introducerer kunstig intelligens til at matche internationale kandidater og ledige jobs
September: Vores IT/Tech-talentkampagne ruller igen
Oktober: Vi deltager i Beijing Design Week for at markedsføre ledige jobs i Greater Copenhagen
November: Vores life science-kampagne ruller igen
December: Vi inviterer internationale virksomheder i Danmark med til karrieremesse i Boston

Data redder liv Sundhedsdata: den næste styrkeposition
Sundhedsdata - en af morgendagens styrkepositione
Copenhagen Capacity arbejder for at identificere og udvikle nye styrkepositioner, som gør Greater Copenhagen attraktiv for udenlandske virksomheder og talenter. Sundhedsdata er en af de allervigtigste.
Sundhedsdata gemmer på livsvigtig viden, der kan give sundhedsprofessionelle, forskere og erhvervslivet bedre indblik i sygdomme og nye datadrevne løsninger til deres behandling. Derfor tog vi i efteråret 2017 initiativ til Data Redder Liv; en indsats der arbejder for at kunne benytte sundhedsdata sikkert, og som varetages af Copenhagen Healthtech Cluster, der er en del af Copenhagen Capacity.
Et verdensførende udviklingslaboratorium
I 2018 blev brugen af sundhedsdata og Data Redder Livs arbejde skrevet ind i sundhedsdataudspillet ”Sundhed i fremtiden”, der er en del af regeringens kommende sundhedsreform.
Med udspillet har vi taget et vigtigt skridt mod at skabe de rammebetingelser, der kan gøre Greater Copenhagen til et verdensførende udviklingslaboratorium for nye datadrevne løsninger til sundhedssektoren – og som kan være med til at tiltrække udenlandske virksomheder, investorer og forskere.
Vi har sundhedsforskning på meget højt niveau, vi har et unikt datagrundlag med elektroniske patientjournaler og CPR-systemet. Og vores offentlige sundhedsvæsen ligger i front i EU, når det kommer til digitalisering.
- Kristian Hart-Hansen, CEO, LEO Innovation Lab
Data Redder Liv arbejder med tre primære indsatser:
- Datalandkort, som giver overblik over, hvor man finder hvilke sundhedsdata.
- Dataindgang, som kan rådgive og facilitere forskere og virksomheder, der ønsker at bruge sundhedsdata.
- Datasandboxes, som gør det muligt at benytte data til forskning og udvikling under høj sikkerhed.
Partnerskabet Data Redder Liv består af 27 sundhedssværvægtere:
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
![]() |
Henning Langberg
Director Copenhagen Healthtech Cluster |

Værdien af udenlandske virksomheder
Udenlandske virksomheder udgør kun 4% af de private virksomheder i Greater Copenhagen - alligevel står de for 28% af eksporten, 32% af omsætningen og 23% af den private beskæftigelse i den danske del af Greater Copenhagen. Det internationale erhvervslivs betydning for dansk økonomi stopper dog ikke her.
Vækst i hele landet
Udenlandske virksomheder placerer sig ofte ved de store byer, men de økonomiske effekter er relevante for alle kommuner. Hver gang der skabes 100 job i København, afføder det 34 yderligere job i resten af landet.
Dertil kommer, at mange pendler til job på tværs af kommunegrænser. Fx er 20% af de privatansatte skatteborgere, som bor i Region Sjælland, ansat i udenlandske virksomheder – i Region Hovedstaden gælder det 24%.
Bedre konkurrenceevne
Udenlandsk ejede virksomheder er i gennemsnit mere videnstunge end danske. Det opkvalificerer den lokale arbejdsstyrke på tværs af kommunegrænser.
Virksomhederne medbringer desuden ny viden og måder at gøre tingene på, der over tid forplanter sig til resten af erhvervslivet og dermed er en væsentlig kilde til de ideer, vi som samfund skal leve af i fremtiden
Attraktive skatteborgere
Den gennemsnitlige årsløn for en ansat i en udenlandsk virksomhed er 100.000 kr. højere end gennemsnittet for en ansat i en dansk virksomhed.
Med en 23% bedre gennemsnitsløn er der tale om særdeles attraktive skatteborgere.
Højere produktivitet
Udenlandske virksomheder udgør kun 4% af de private virksomheder i Greater Copenhagen. Alligevel står de for 28% af eksporten og 32% af omsætningen.
Når andelen af beskæftigede i udenlandsk ejede virksomheder stiger med ét procentpoint, så stiger produktiviteten blandt regionens egne virksomheder med 1,1% i gennemsnit. (Copenhagen Economics)
Lokale jobs
- Udenlandske virksomheder skaber jobs og værdi til gavn for hele Danmark. Når for eksempel en udenlandsk it-virksomhed etablerer sig i Danmark med 100 jobs, skaber det yderligere 165 lokale jobs og et BNP-bidrag på over 300 millioner kroner om året.
- Udenlandske virksomheder beskæftiger desuden hver fjerde privatansatte i Greater Copenhagen.

Værdien af udenlandsk talent
I dag er adgangen til de bedste medarbejdere helt afgørende, når virksomheder beslutter, hvor de skal placere sig eller flytte hen. Derfor er der hård konkurrence om at tiltrække og fastholde verdens klogeste hoveder. Her kan du læse om, hvad udenlandske talenter betyder for Greater Copenhagen.
Erhvervslivet mangler arbejdskraft
- 33.400 ledige stillinger var der i Danmark i fjerde kvartal 2018. Det er det højeste niveau siden tallet blev opgjort første gang i 2010, hvor der var omkring 19.000 ubesatte stillinger (Danmarks Statistik 2018)
- 28% af bygge- og anlægsvirksomhederne, 17% af servicevirksomhederne og 11% af industri-virksomhederne har i det sidste halve år oplevet produktionsbegrænsninger på grund af mangel på arbejdskraft. Det er det højeste niveau siden tiden op til finanskrisen. (Danmarks Statistik 2018)
- 25% af it-konsulentvirksomheder og knap 33% inden for rådgivning, forskning og anden videnservice oplever at manglen på arbejdskraft har betydet begrænsninger i produktionen. Altså er manglen på talent også udtalt blandt de videntunge erhverv. (Danmarks Statistik 2018)
- 61% af landets privatansatte ingeniører er inden for de seneste 12 måneder blevet headhuntet eller kontaktet om et job i en anden dansk virksomhed. Manglen på ingeniører har bl.a. ført til, at ingeniører de seneste tre år har fået reallønsstigninger på mere end tre procent om året (IDA 2019)
Mere vækst og viden
-
- International arbejdskraft er forbundet med øget produktivitet og konkurrenceevne (Det Økonomiske Råd 2017)
- Virksomheder, der ansætter udenlandske medarbejdere via en erhvervsordning, har markant større vækst i beskæftigelsen - 50% - mens sammenlignelige virksomheder uden udenlandske medarbejdere må nøjes med 10% vækst. (DAMVAD 2017)
- Internationale medarbejdere tilfører globale kompetencer i form af særlige sprogkundskaber, internationale erfaringer, kulturforståelse, samt viden om udenlandske markeder (Det Økonomiske Råd 2017)
- International arbejdskraft er forbundet med øget produktivitet og konkurrenceevne (Det Økonomiske Råd 2017)
En gevinst for statskassen
- En højtuddannet udenlandsk medarbejder uden familie bliver i gennemsnit i Danmark i 5½ år og bidrager netto med godt 130.000 kroner om året til de offentlige finanser. Dvs. 720.000 kroner i alt. (DEA 2016)
- Kommer medarbejderen med familie er den gennemsnitlige opholdslængde 10 år og det gennemsnitlige nettobidrag knap 220.000 kr om året. Dvs. 2,2 millioner kroner i alt. (DEA 2016)

På verdenskortet Kampagner skaber værdi for millioner
Brandingkampagner skaber værdi for millioner
Digitale kampagner rettet mod udenlandske virksomheder og talenter er et vigtigt ben i Copenhagen Capacitys strategi om at nå så mange potentielle kunder som muligt med relevante tilbud. Her kan du læse om, hvilken værdi det indtil nu har skabt for Greater Copenhagen.
Den danske livsstil er det trækplaster, som flest udenlandske talenter og virksomheder gerne vil vide mere om, skarpt efterfulgt af balance mellem job og fritid og dermed tid til familien.
Det viser en ny brand-analyse af Greater Copenhagen blandt de mennesker, som vores digitale kampagner har skabt dialog med. Kampagnerne har indtil nu:
- Sikret at 9,4 millioner mennesker har set budskaber om at bo og arbejde i Greater Copenhagen.
- Medvirket til at udenlandske virksomheder har placeret sig i Greater Copenhagen, og inden for tre år forventer de at beskæftige 76 medarbejdere.
- Tiltrukket 121 udenlandske specialister til virksomheder i Greater Copenhagen.
- Skabt et årligt bidrag til Greater Copenhagens BNP på omkring 470 millioner kroner*.
*Copenhagen Capacity pba. Copenhagen Economics samt DI/DEA for talenters nettobidrag til offentlige finanser.
I 2018 vandt Copenhagen Capacity prisen for bedste brug af sociale medier ved City Nation Brand Awards 2018 i London, som hylder de bedste initiativer, der rundt om i verden markedsfører regioner, byer og lande. Prisen fik vi for at benytte Counter-Strike turneringen BLAST Pro Series til at lokke udenlandske it-udviklere til Greater Copenhagen.
Læs mere om prisen her
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:
Louise Juhl
Director of Marketing & Communications
Copenhagen Capacity
Email: ljb@copcap.com
Tlf.: 33 34 55 26

35 virksomheder Mød 3 af dem der har valgt Greater Copenhagen
35 virksomheder til Greater Copenhagen
I 2018 var vi med til at tiltrække og fastholde 35 udenlandske virksomheder, hvilket skabte 1.003 jobs i Greater Copenhagen og en samfundsmæssig værdi på 3.374 millioner kroner i BNP-bidrag.
Udenlandske virksomheder er økonomisk gevinst. I den danske del af Greater Copenhagen står de for 32% af omsætningen i de private virksomheder og for 28% af eksporten, selvom de kun udgør 4% af de private virksomheder i regionen.
Udenlandske virksomheder har desuden en positiv effekt på hele økonomien. Ud over den vækst og de jobs, de skaber i sig selv, er de med til at udvikle resten af erhvervslivet – de stiller høje krav til underleverandørers kompetencer, de øger konkurrencen og deres dygtige medarbejdere får med tiden jobs i andre virksomheder, hvor de bidrager med ny viden.
Copenhagen Capacitys mission
Vi inspirerer verden til at skabe fremtiden i Greater Copenhagen
Case 1: Daiichi Sankyo
De nordiske lande er et centralt marked for kræftbehandlinger, og at være tilstede her er en milepæl i udviklingen af Daiichi Sankyos kræftforretning.
- Patrik Grandits, chef for kommercielle aktiviteter i Daiichi Sankyos europæriske cancerdivision
Case 3: Vattenfall
Vi er heldige i Region Sjælland. Invest in Denmark og Copenhagen Capacity har lagt sig i selen med seks gode argumenter for, at servicehavnen ikke bare skal være dansk, men også ligge i Region Sjælland.
- Allan Lauritzen, havnechef for Stubbekøbing Havn
Case 2: JDE Coffee
Valget faldt på Ørestaden efter grundige overvejelser med god sparring fra Copenhagen Capacity. Vi følte, at vi i København kunne skabe et attraktivt nordisk hovedkontor på et højt fagligt niveau, og det har vist sig at holde stik.
- Kasper Grønnegaard, Nordisk Direktør for JDE Coffee Retail.
Kampagner
Skal vi samarbejde? Så kontakt venligst:

Anette Steenberg
Director of Investment Promotion
Copenhagen Capacity
Email: ane@copcap.com
Tlf.: 60 87 21 02